Press "Enter" to skip to content

Testimoni G-Less Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Membeli Produk Ini

testimoni g-less

Penyakit Diabetes berpunca daripada pelbagai sebab antaranya keturunan, faktor makanan dan gaya hidup yang kurang aktiviti fizikal. Tiada siapa dapat menduga bila datangnya sakit ini dan sebagai manusia kita harusnya mencari ikhtiar agar penyakit ini dapat dikawal dan anda tidak lagi mengalami simptom-simptom kencing manis seperti keletihan, luka lambat sembuh dan sebagainya.

Jika anda sudah sampai ke sini bermakna anda tercari-cari apa pendapat orang ramai yang telah menggunakan produk gless. Testimoni yang kami kumpulkan di sini adalah hasil yang diperoleh daripada pengguna. Harus diingatkan bahawa kesan daripada penggunaan produk ini berbeza mengikut indiviu.

Ramuan Herba Yang Terkandung Dalam Produk Ini

G-Less adalah singkatan untuk Gula Kurang adalah produk makanan tambahan untuk pesakit diabetes yang dihasilkan daripada gabungan herba-herba berikut:

Lada Hitam: Dikenali sebagai paper nigrum, mempunyai faedah yang baik untuk kesihatan antaranya membentu menyinkirkan angin dari dalam tubuh, melancarkan sistem penghadaman serta membantu mengawal berat badan.

Jintan Kasar: Antara bahan masakan yang sering kita gunakan di dapur, jintan kasar mempunyai kelebihannya yang tersendiri. Antara kebaikan rempah ini adalah membantu menguatkan organ jantung dan melancarkan perjalanan darah di dalam badan. Selain itu ia juga baik diamalkan oleh mereka yang ingin menurunkan berat badan selain membantu menstabilkan tekanan darah. Seperti juga lada hitam, jintan kasar meningkatkan kesihatan sistem pencernaan.

Pecah Beling: Banyak ditanam di kawasan kampung, masih ramai tidak mengetahui bahawa herba ini mampu mengawal gula dalam darah. Pecah belung mengandungi kandungan vitamin C, B1 dan B2.

Peria Katak: Herba dan juga sayuran yang kaya dengan zat besi ini telah lama diketahui dapat membantu mengawal kandungan gula di dalam darah. Khasiat lain yang boleh anda peroleh setelah mengambil peria katak adalah rasa lebih bertenaga, membantu menyihatkan deria penglihatan dan mempertingkatkan ketahanan dan sistem imun tubuh.

Misai Kucing: Herba rimbun yang mudah tumbuh ini mrmbantu merawar darah tinggi dan jantung yang lemah. Mereka yang mempunyai kolestrol yang tinggi dalam darah digalakkan mengambil misai kucing. Herba hijai kekuningan ini membantu melegakan kekejangan otot dalam dinding organ dalaman.

Mahkota Dewa: Satu lagi herba di dalam G-Less yang berfungi mengawal gula di dalam darah adalah Mahkota Dewa. Antara faedah lain daripada pengambilan herba ini adalah peningkatan sistem metabolisme dan sistem imun serta melancarkan peredaran darah.

Hempedu Bumi:Juga dikenali sebagai hempedu ular, herba daun hijau yang amat pahit ini jika dimakan begitu saja mempunyai fungsi yang sangat baik dalam membantu menurunkan paras gula di dalam tubuh pesakit kencing manis. Antara petua orang-orang tua adalah menggunakan daun hempedu bumi yang telah ditumbuk dan diletakkan di kawasan yang bernanah untuk membunuh kuman dan mempercepatkan proses penyembuhan. Herba ini membantu merawat gigitan serangga membantu mereka yang ingin menurunkan berat badan.

Pegaga: Sayuran yang terkenal sebagai ulam ini mengandungi kolagen dan membantu meningkatkan aliran oksigen. Sayur yang enak dibuat masak lemak ini juga meningkatkan pengaliran darah, mengecutkan peranakan dan mengubati sengal-sengal badan.

Adakah G-Less telah mendapat kelulusan daripada KKM?

Syarikat Segajat Global yang bertanggungjawab dalam memasarkan produk ini memaklumkan bahawa gless telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia.

No KKM: MAL20001779TC

Hasil semakan kami di NPRA mendapati nombor MAL ini adalah sah untuk G-Less.

sijil kkm

Berikut Adalah Koleksi Testimoni G-Less Yang Berjaya Kami Kumpulkan

Video rakaman testimoni pengguna sebenar

 

Penggunaan produk ini menyaksikan penurunan kadar gula daripada 142/90 kepada 110/80 dan menyatakan bahawa gless serasi dengannya.

g-less testmonial

 

Kencing manis pengguna ini pula turun dengan mendadak setiap kali pengambilan.

kencing manis turun

Hasil pengambilan G-Less mungkin berbeza mengikut individu. Anda boleh membaca lebih banyak lagi testimoni di page Facebook ini. Namun begitu ada pantang larang yang perlu diikuti ketika mengambil makanan tambahan ini, antara:

1. Anda harus minum air putih bersih yang banyak iaitu sekurang-kurangnya 3 Liter.
2. Perlu elakkan pengambilan minuman berkafein seperti kopi, teh dan minuman tenaga.
3. Sekiranya anda ada mengambil ubat doktor atau makanan tambahan yang lain, sila jarakkan pengambilan dengan G-Less sekurang-kurangnya 4 jam.

Produk ini tidak sesuai untuk ibu menganndung, mereka yang ada penyakit kanser, cyst mahupun fibroid. Walaupun begitu golongan yang menghidap kencing manis, darah tinggi, sakit jantung, mereka yang mengalami sengal-sengal badan serta yang mengalami keletihan boleh mengambil G-Less. Pengambilan semudah dua biji pagi dan dua biji malam. Harga pasaran yang ditawarkan adalah RM130 sebotol, namun anda mendapat diskaun jika membeli lebih daripada sebotol. Contohnya untuk dua botol harganya RM220, dimana anda mendapat diskaun RM40. Manakala untuk 3 botol pula hanya RM300 dimana anda mendapat penjimatan sebanyak RM90.

Oleh kerana produk ini telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia maka kami di UbatDiabetes.com tidak ragu-ragu lagi untuk mengesyorkan makanan tambahan berasaskan herba ini kepada anda. Anda boleh beli daripada agen sah produk ini Tarmizi di talian 018-2542042. Penghantaran disediakan ke seluruh Malaysia dan kos pos adalah ditanggung sepenuhnya oleh kami. Servis Cash On Delivery (COD) juga disediakan di kawasan terpilih, termasuk semua stesen MRT dan LRT.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *